Γλώσσες:

Ιχθυοτροφείο Ανοιχτής Θάλασσας

Το ιχθυοτροφείο της εταιρείας βρίσκεται στο Ακρωτήριο Δόλος στην Ακτή του Κυβερνήτη (34° 41'  742 Β / 33° 16'  253Α, 34° 41'  745 Β / 33° 16'  010 Α, 34° 41'  939 Β / 33° 16'  299 Α, 34° 41'  944 Β/33° 16'  041 Α), 1 χλμ από την πιο κοντινή παραλία, σε βάθος 30-60 μ.

Το ιχθυοτροφείο έχει άδεια για παραγωγή 1500 τόνων  ψαριών ετησίως. Δεδομένου ότι ο στόχος της εταιρείας είναι να αυξάνει την παραγωγικότητα της και τη βελτίωση των προτύπων ασφάλειας τόσο για το προσωπικό της όσο και για τον ιχθυοπληθυσμό, επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού και επιλέγει πάντα  εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Το ιχθυοτροφείο υποστηρίζεται από σύγχρονα σκάφη που αγκυροβολούν στο λιμάνι Αρχιρόδον, όπου η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και παράκτιες χερσαίες εγκαταστάσεις στην Τόχνη, κοντά στο Ζύγι.

Μετά την παράδοση από τον ιχθυογεννητικό σταθμό, τα ιχθύδια (βάρους 2-3 γρ) μεγαλώνουν βαθιά μέσα στη θάλασσα στο φυσικό τους περιβάλλον, ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από καθαρά νερά και ισχυρά νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά ρεύματα σχεδόν όλο το χρόνο. Αυτό συμβάλει στο να υπάρχουν πάντοτε καθαρά οξυγονωμένα νερά και σε συνδυασμό με τις καλές πρακτικές διαχείρισης που ακολουθούνται έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή υγιών ψαριών στο ιχθυοτροφείο, τα οποία δεν χρειάζονται εμβόλια, αντιβιοτικά, ορμόνες ή οποιαδήποτε άλλα φάρμακα.

Τα ψάρια που παράγονται από την Blue Island Plc, εκτός από την καλή φυσική τους εμφάνιση έχουν μια υπέροχη γεύση που οφείλεται στον καλό μεταβολισμό που έχουν ως αποτέλεσμα των προαναφερθέντων παραγόντων καθώς και των ιχθυοτροφών που χρησιμοποιούνται. Ξηρά τροφή σε μικρούς σβώλους που αποτελείται από φυσικά συστατικά, ιχθυάλευρα και δημητριακά, εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα. Οι τροφές που χρησιμοποιούνται είναι 100% απαλλαγμένες  από προϊόντα ή υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης.
 
Τα ψάρια μεγαλώνουν κάτω από στενή παρακολούθηση σε θαλάσσιες συνθήκες, σε χαμηλής πυκνότητας ιχθυοφόρτιση σε ιχθυοκλωβούς (χονδρά δίκτυα στηριγμένα σε πλωτήρες) και όταν γίνεται η εξαλίευση τοποθετούνται σε παγωμένο νερό για ακαριαίο θάνατο και για διατήρηση της φρεσκάδας τους. Στη συνέχεια μεταφέρονται στο συσκευαστήριο, όπου συσκευάζονται και φτάνουν στους καταναλωτές, πάντα φρέσκα, θρεπτικά και υγιεινά. 

- Δυναμικότητα
- Πλεονεκτήματα της Θαλασσοκαλλιέργειας της Blue Island
- Προνομιούχα Τοποθεσία
- Χρησιμοποίηση Υψηλής Ποιότητας Τροφής για τα Ψάρια
- Καλές Πρακτικές Διαχείρισης Παραγωγής
- Σκάφη και Παράκτιος Ελλιμενισμός
- Χερσαίες εγκαταστάσεις

Ιχθυοτροφείο Ανοιχτής Θάλασσας Φωτογραφίες

Πολυφήμου 10, Βιομ. Περιοχή Στροβόλου
Τ.Θ 26073, 1666
Λευκωσία, Κύπρος
Τηλεφωνήστε τώρα
+(357) 22 516555
Ακολουθήστε Μας :